Chips bussen met deksel

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 175
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Wat kan ik doen met lege chips bussen met deksel?
Voor volwassenen met een lichamelijke beperking
willy de ruiter


Ik werk zelf met peuters, en wij hebben nog niet zo lang geleden een muziekinstrument gemaakt van lege chips bussen. (schudkoker)
De buitenkant hebben we toen laten beplakken met lapjes stof. Verven kan ook, maar dan kun je het beste eerst met fijn schuurpapier het oppervlak wat ruwer maken, dan hecht gewone plakkaatverf beter. De bus kun je dan vullen met allerlei materialen, waardoor je verschillende geluiden kunt maken. B.v. rijst, steentjes, paperclips, macaroni, zand etc. Als je meerdere gevulde bussen hebt kun je er ook allerlei spelletjes mee doen. B.v. Zoek de bussen met hetzelfde geluid; of probeer een lied muzikaal te begeleiden met de verschillende bussen.
Groetjes,
Petra van Heugten.

een bus kan je mooi beplakken met allerlei papier en op de deksel een bloem op de bus als je hem beplakt heb een leuk 3 d plaatje leuk om iets in te doen
groetjes Anneke

Met lege chips bussen kun je een pennenbakje maken de bus bekleden met blanke ijsco stokjes en deze dan schilderen de bus moet je dan wel op dezelfde hoogte afsnijden als de ijsco stokjes.
Gr Anja

Van chipsbussen kun je leuke dingen maken. Een voorbeeld hiervan is maken van een pop. Je kunt de bus gebruiken als lijf en hem versieren met lapjes, schelpjes of papiertjes. Wat je zelf wilt. Of je kunt er een spaarpot van maken. En als je de binnenkant bekleed met een stuk plastic kun je hem vullen met aarde en gebruiken als plantenpot. En dan de buitenkant leuk versieren. Ideeen genoeg.
groetjes Judith Oosterlee

Beplak een chips-bus met servet, het is handig als je de bus eerst met acrylverf wit schildert. Nog eenvoudiger is hem te beplakken d.m.v. decoupage (kleine stukjes papier, die ze zelf kunnen scheuren uit oude tijdschriften)
Let dan op mooie kleurcombinaties of bv. een thema (oude stripboeken zijn ook leuk om te gebruiken)
Als je het bovenrandje onbeplakt laat maar er bv. een mooie strook papier of lint tegen aan plakt voor de afwerking, dan kan de bus gewoon gesloten worden. Leuk als kado-doos of opbergdoos voor pennen e.d.
Succes en veel plezier
Corrie van der steen

Deze rolletjes heb ik goed uitgewassen en laten drogen.
Daarna heb ik ze voorzien van een laagje grondverf.
Na een definitieve laag verf, een deklaag heb ik ze opgevrolijkt met geponste bloemen, kantjes en letters. De ene was voor penselen dus stond dat erop en de andere was voor haaknaalden.
Bij een heb ik er een stevig stuk karton in gekleefd die 3 cm hoger uitkomt dan de bus,
de andere bus past er nu op zodat er breinaalden in passen.
Mijn excuses.
Marleen

Met spuitbus verven en vullen met kiezelsteentjes, zo kan je muziek maken
Rita Theunissen

Toen ik deze vraag las, schoot me wat te binnen.
Van chips bussen kan je leuke 'muziekinstrumenten' maken, met bijv. rijst erin.
Omdat er vaak te weinig geld is om voor alle cliŽnten bijv. djembees aan te schaffen, kan je op deze manier toch muziek maken.
Succes! Groeten, Johanna

Je kan een chips bus omplakken met scrappapier, dan een strook bij passend papier/karton, -/- 2,5 cm aan beide zijde en die over het scrappapier plakken. van dit zelfde papier/karton 2 rondjes knippen voor de bodem en deksel en een strook van 2,5 cm breed bij de lengte die je zelf wilt voor het hengsel.
Rondjes en hengsel vastplakken.
Nu kan je het papier/karton nog verder opleuken met knopen, lint etc.
Klaar je is cadeau tasje.
Janine de Rijk

Nou je kan als je heel veel heb een soort huisje van chipsbussen maken
Nikki Schaap

Doe rijst of erwten ,bonen in de bus plak ze dicht en versier ze eventueel dan kunnen ze met elkaar muziek maken en het kost niet veel
Gr janny havenaar

Gebruik ze als (versierde) schudkoker! Maak er leuke poppetje en zet ze in een groepje en je hebt een leuk kegelsetje. Ook leuk hierbij is om een echt gezicht van een foto te gebruiken.
Drie verschillende hoogtes naast elkaar plakken op een stuk karton en je hebt een leuke pennenbak.
Leuk ook, maak er een toren van snij of knip er deurtjes uit en je kunt er knikkers in/door rollen.
Groetjes Mascha

Versier de chips bussen met gekleurde stroken papier, doe er rijst of andere harde korrels in doe het deksel erop, zet het vast met plakband en je Hebt een mooi muziekinstrument
Je zou ze ook kunnen verven en dan de verf fixeren en zo een muziekinstrument maken
Als je verschillende korrels gebruikt, krijg je een ander geluid.
Als je vier ronde kartonnetjes erbij maakt kun je er ook een auto van maken
De bus aan de zijkant doorboren, een sateprikker erdoor en dan de vier wielen vastmaken.
Racebaan maken op de vloer en dan kijken in een Wedstrijd wie het verste komt?
groeten Betsie

Van chips kokers kun je een eigen gemaakt muziekinstrument ofwel schudkoker maken.
Versier de koker door hem te beplakken met papier en figuurtjes.
Vul de koker met wat rijst of macaroni.
Let op dat het deksel goed vastgeplakt wordt.
Jan Dekkers

Je zou een lapje kunnen haken of breien en dan erom heen doen. Je hebt als je de deksel nog hebt een mooie koker voor potloden of haaknaalden.
Wies

Het is leuk om te beplakken met servetten bijvoorbeeld. En dan rijst er in, is het leuk om een beweeg activiteit met de Pringles bussen te doen.
Erica Hoeksema

U zou op een hoogte van ong. 15 cm het blik kunnen afsnijden (als het een grote bus is), het kunnen laten beplakken met papier, kant, band, lint, enz. en het is dan te gebruiken als bv. lepelpot in de keuken, pennenbak, o.i.d. Mensen kunnen hun eigen stijl kiezen, bv. meer een brocantestijl met bruin-, crŤme- en wittinten en kantjes of juist meer iets stoers in de vorm van een jeanslook (bv. stukken spijkerstof gebruiken). Veel succes ermee!
H.gr. Adrianne

Wat ik altijd doe is van de Pringeles bussen koker tasje maken (idee van Betsy Lurvink). Ik kort ze in (met een mes gaat het makkelijkst), rol er papier omheen (dubbelzijdig tape aan 1 kant plakken) en vervolgens maak ik met een stukje papier (touw of lint kan natuurlijk ook) een handvat voor aan het tasje. Daarna versier ik het tasje zoals ik het zelf wil. Het tasje kun je cadeau geven en er b.v. iets lekkers (zoals chocolaatjes) in doen. Ik weet niet in hoeverre jouw cliŽnten een lichamelijke beperking hebben maar misschien kun je het hier en daar wat aanpassen/voor bewerken.
Veel succes! Ik hoop dat je wat aan mijn voorbeeld (zie bijlage) hebt (en dat je dit kunt openen).
Groeten van Hanneke Olthoff.

Voorraad bus voor senseo , theezakjes, snoep of iets dergelijks.
De lege chips bussen kun je laten omplakken met gekleurd papier of kleinere stukjes door elkaar. Als dit te moeilijk is de snippers eerst op een op maat geknipt stuk papier laten plakken en dan het geheel om de bus plakken. Ook kun je laten scheuren of knippen uit tijdschriften en die er op plakken. Of fotoís uitprinten en die er op plakken. Leuk voor moederdag.
Veel succes er mee. Gr. Marijke.

Van de grote bussen kan je regenmakers maken, door rondom in spiraalvorm, spijkers te timmeren en er dan rijst in te doen. Als je de koker dan rustig omdraait hoor je de 'regen'.
De bussen kan je ook eerst gronden met acryl en dan beplakken met servetten, decoparch of andere leuke plaatjes.
Van de kleine busjes maak je zo leuke pennenbakjes of opberg-, snoep-, kadopotjes.
Succes, groetjes Joke

Chips bussen kun je met van alles aan de buiten kant verver en versieren, als het goed is hoed het vocht vast en kun je er plantje in zetten. Je kunt er een heel klein kweek bakje van maken want er zit een deksel bij. Lekker met tuin kers, of vogelzaadjes geeft een grappig effect, omdat je niet weet wat er komt. En graszaad, schilder gezichten en het gras is het haar.
Moois versieren en er een valentijnsboodschap in doen of kerst boodschap. Er armen en benen aan maken en je hebt leuke poppen of dieren van maken. De bussen vullen na versiering er er iets in doen wat rammelt.
Succes, Diana Bastiaanse

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje