Cars

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 126
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik zou graag in de klas rond de film Cars werken. Heeft er iemand leuke ideetjes om rond te werken en te knutselen?
Nen dikke merci,
Veerle


1.Vraag aan iedereen of ze en oud speelgoedautootje mee willen brengen. Tip: geen groot autootje, maar het moet te beschilderen zijn.
2.Bedek de tafels met kranten. Tip: neem oude kranten, het is handig als je daar een voorraad van hebt.
3.Zet potten verf klaar op de (met kranten bedekte) tafels. Tip: je neemt de kleuren geel, rood, zilver, goud, zwart, grijs, wit, oranje.
4.Print plaatjes van cars. Tip: je kan ze ook natekenen.
5.Als je zo'n elektrisch bord hebt, zet daar dan plaatjes op. Tip: maak mooie plaatjes, waar cars GOED op te zien is.
6.Dan laat je ze het oude autootje beschilderen, maar zeg wel dat het een beetje op cars moet lijken. Tip: het is handig als je zelf al een voorbeeld hebt gemaakt.
Veel Plezier!

In een boek van Thea van Mierlo staat een aantal auto's die je kunt vouwen. Nu weet ik niet meer in welk boek maar ze heeft er vier geschreven. Dit zijn erg leuke vouwwerkjes voor kinderen. Je kunt de vouwwerkjes ook een beetje aanpassen naar de stijl van Cars.
Voor de (vele) boeken van Thea van Mierlo kijk op bol.com
Of kijk op de Thema pagina vervoer voor andere 'auto' ideeŽn.
Groetjes Sandra

Ik weet niet voor welke leeftijd je iets zoekt, maar misschien is een kaart voor papa, opa leuk om te maken. Je hebt al heel wat plaatjes van Cars, voor kleine kinderen uitknippen en opplakken, voor de wat grotere kan je ook 3D kaart maken van Cars plaatjes. Leuk om met de kinderen te versturen!
Corrie van der Steen

Misschien kleurplaten zoeken van Cars en de kinderen zelf auto's laten ontwerpen met papier of zelf laten tekenen.
Groetjes van Madelon

U kunt de kinderen een kleurplaat van Cars laten kleuren en uit laten knippen, en als ze klaar zijn op gekleurd papier laten plakken. Na schooltijd lamineert u ze en er zijn prachtige carsplacemets. Als u carsplacemets maakt is het natuurlijk nog leuker om ze op school te laten eten en een carsbord en beker kopen voor iedereen. Dan heeft u een echte carsmaaltijd. Ook kunt u ze 13 tekeningen laten maken en er een mooie kalender van laten maken. In ieder geval: Veel knutsel- en werkplezier over cars.
Johanna Hoogeveen

Maak een 3d-auto:
Teken 2x heel groot de zijkant van het autootje (links en rechts). Knip uit heel stevig karton 4 wielen en laat ze met elkaar de onderdelen inkleuren.
Neem een grote (bananendoos) en plak de zijkanten van de auto erop. Zet de wielen vast met splitpennen. Dat wordt vast heel gezellig!
Of maak juist allemaal kleine autootjes: iedereen tekent een andere auto uit de film na op een klein stuk papier en gebruik luciferdoosjes om de zijkanten op te plakken en de wielen vast te zetten.
mvg Natasja

Misschien een of meerdere in het groot tekenen op stevig karton.
Zo'n groot stuk karton vind je eventueel bij de supermarkt. Je laat de kinderen die dan schilderen. Als ze droog zijn kun je er dozen tegen plakken of tegen een stoeltje plaatsen. En dan kun je de kindjes er plaats laten achter nemen alleen of per twee, drie, vier als ze bv. in groepjes hebben gewerkt.
En dan op de foto!
Groetjes
Hans D'Ooghe

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje