Buiten aan huis zetten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 161
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Heeft er iemand een idee om iets te maken om buiten aan het huis te zetten. Iets dat je zelf kan knutselen.
Dank u
Christiane Janssens


Doe iets met de nummerplaat van je huis neem een stuk watervast hout en ga je cijfer maken met mozaiek heel leuk om te doen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Misschien een idee als je nou eens wat verschillende maten terracotta potten pakt. Dan kun je namelijk een pop van maken gebruik de grote als hoofd en een nog grotere als buik en viert tot acht kleintjes voor de benen.
Een leuk kleurtje en je hebt iets heel aparts.
Wel niet vergeten er een touwtje door heen te halen om het op te hangen je kan er ook een stok doorheen doen dan kun je het neerzetten bijv op een oude bezem.
groetjes patricia

Je kunt van een middel dikke boomstam een hele mooie Kerstman maken voor bij de voordeur neer te zetten tijdens de kerst.
Boomstam ongeveer 40 cm hoog, het bovenste gedeelte heel schuin in een punt zagen, en het bovenste gedeelte van de punt gebruiken als kerstmuts, (rood schilderen)
Aan de voorkant van de punt (het platte gedeelte) het gezicht van de kerstman tekenen met een mooie witte baard, en het onderste gedeelte is de mantel van de kerstman. (rood schilderen)
Veel plezier het resultaat is geweldig.
Hendrik Peters

Heb een sneeuwpop gemaakt van een plaat hout. Deze geschilderd en met buitenlak afgewerkt. Staat erg leuk.
Christine

Ik denk sowieso dat je alles wat van hout te maken is buiten kunt zetten. Maar je kunt ook dingen van stof of vilt maken of een combinatie met hout. In de hobbywinkel heb je een speciaal soort lijm waar je dingen mee kan insmeren zodat ook dingen van stof buiten kunnen blijven staan.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes ingrid

Je stapelt een aantal houtblokken in piramidevorm. Je schildert de kleine zijkant van elke houtblok wit en laat dan drogen. Nadien schilder je op elk wit vlak n letter van het woord KERST. (drukletters) Meteen een originele welkomstgroet voor je gasten!

Tussen die blokken kan je eventueel takjes hulst steken.
In plaats van 'kerst' kan je ook een ander woord vormen. (bv.WELKOM)
Prettige kerst en succes!
Roger Seynaeve

Ik neem aan dat je met aan het huis bedoelt dat je het aan de muur kunt ophangen?
Maak een hoorn (= puntzak) van een vierkant stuk kippengaas, gebruik ijzerdraad om hem dicht te maken. Doorvlecht de hoorn en vooral de bovenkant met stroken fietsband (een oude fietsband kan je gratis halen bij de fietsenhandel) en maak ook een lus van een strook.
'Bekleed' hem met een stuk van een plastic zak (als je een gekleurde hebt, staat dat leuker dan doorzichtig plastic. Nu voor kerst is rood of groen wel leuk) zet er met potje en al een plantje in. Zonodig kan je na verloop van tijd het plantje eens vervangen.
Let in de zomer wel op dat je regelmatig water geeft.
gr en succes
Corrie

Een uitgeholde pompoen met een kaarsje.
Stijn Breyssem

Je kunt een dakpan versieren, of een heksenbezem leuk versieren.
Of een bistro setje plaatsen, met zelf gemaakte kussens van mos en plantjes erop leggen. Op de tafel leuke decoratiespullen uit de natuur.
Groetjes Saskia

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje