Maken met bloempotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 070
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Hallo, wie weet er leuke dingen die ik kan gaan maken met ouderen van groten en kleine bloempotten en de schoteltjes.
Ploni Klein


Je kan met bloempotten verschillende dingen doen:
bloempotten kunnen mannetjes (of vrouwtjes) worden die gezellig in de tuin zitten. Drie kleine potjes vormen een arm of een been. Je kan deze aan elkaar hangen door ijzerdraad of natuurtouw door de gaten onderaan te halen, vaststeken in de onderste pot kan met een klein stokje of een knoop. En of twee grote potten vormen dan het lijfje en een derde grote pot wordt het hoofd. Hierin kan je dan nog een plantje zetten als je dit wil.
Je kan de bloempot ook versieren (schilderen, met servetten,...) en er dan een vetbol in hangen. Zo kan je je 'klokje' in de winter in de tuin hangen voor de vogeltjes. De schaaltjes kunnen dan meteen een drinkplaatsje worden.
Een bloempot kan ook een 'windmuziekje' worden (of hoe noem je zoiets?). Daarvoor hang je door het gat van de bodem een touw met daaraan een houten kraal. Als je een beetje handig bent, kan je ook aan de zijkant op regelmatige afstand touwtjes kleven (met het lijmpistool gaat dit vrij goed) met daaraan kralen of stukjes metaal. Om buiten te hangen op een winderig plekje...
Groeten,
Sigrid

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje