Tuin beelden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 047
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik vind het erg leuk om tuinbeelden te maken met textiel. Ik heb laatst gehoord dat dit ook met "cementwater "zou moeten kunnen. Weet iemand daar iets van?

Het moet lukken met, met water verdunde houtlijm. Je moet dan wel met spuitlak afwerken omdat het anders niet lang standhout. Hiermee kun je namelijk ook stoffen beesten antieken. Meerdere malen insmeren met de lijm, tussentijds opschuren en net zolang doorgaan tot voldoende hardheid is verkregen. Nu kun je met patina afwerken. Het werkt ook als pretex alleen is er een extra handeling nodig. De spuitlak. Succes ermee
Yvonne.

Maak een papje met behanglijm en water niet te slap, de kledingen of doeken laat je er goed in trekken, je neem deze uit de lijm en goed uitwringen zodat de lijm er niet afdrupt. Deze leg je in vorm en laat dit alles goed drogen; na de droog tijd haal je de kopspelden of plastiekzakken (voor tuinbroeken) eruit. Nu maak je een papje van cement met water 1/3 cement en 2/3 water. Dit smeer je in met een borstel 2x. Laat wel iedere keer goed drogen voor je de tweede laag insmeert. Indien het niet hard genoeg is naar wens, herhaal het nog maal, maak je iets voor in huis is twee maal insmeren voldoende. Dit alles kan men nog met vernis instrijken of spuiten.
Groeten Bril Yvonne

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje